מצרכים לקציפת שמנת כמהין :

  • 100 מ"ל שמנת 38% של טרה
  • חצי כפית מחית פטריות כמהין שחורות
  • קורט מלח

 

מצרכים לטוסט :

  • 3 פרוסות לחם קסטן
  • ממרח ארטישוק
  • 4 פרוסות חציל בלאדי – פרוס לעובי 2 ס"מ וצלוי עם שמן זית בתנור
  • 4 פרוסות מוצרלה נעם
  • 8 עלי בזיליקום טריים – שטופים
  • קורט מלח ים אטלנטי
  • חמאת שום – מומסת
  • להגשה : קציפת שמנת כמהין

אופן הכנת קציפת הכמהין :

  • מוזגים את השמנת לקערה ובעזרת מיקסר הקצפה ידני מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת רכה אך יציבה
  • מקפלים פנימה בעדינות בעזרת כף את מחית הכמהין והמלח .

 

אופן הכנת הטוסט :

  • מורחים ממרח ארטישוק על פרוסת הקסטן הראשונה ומניחים מעל 2 פרוסות חציל, 2 פרוסות מוצרלה, מעט מלח ים ו-4 עלי בזיליקום.
  • מורחים על פרוסת הקסטן הנוספת ממרח ארטישוק משני צדיו ומניחים מעל הפרוסה הראשונה
  • מרכיבים שכבה נוספת של, חציל, מוצרלה ,בזיליקום ומעט מלח ים
  • מורחים ממרח ארטישוק על הפרוסה האחרונה וסוגרים
  • טובלים את הטוסט משני צדיו בחמאת השום המומסת ומכניסים לטוסטר לחיצה חם.
  • מניחים בעזרת כף מקציפת הכמהין מעל הטוסט ומגישים

 

בתיאבון!

 

בשיתוף השף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית.

תפריט נגישות