מצרכים לחמאת וויסקי :

  • כף חמאת טרה רכה
  • 2 כפיות וויסקי
  • קורט מלח

 

מצרכים לפנקייק :

  • כוס קמח לבן
  • כפית אבקת אפייה
  • כפית סוכר
  • כפית מלח דק
  • ביצה 1
  • כוס חלב טרה
  • 2 כפות שמן – לטיגון

 

מצרכים לטוסט :

  • 3 פנקייקים
  • 4 כפות ממרח פסטו בזיליקום
  • 3 פרוסות מוצרלה נעם
  • 10 יחידות עגבניות לחות
  • להגשה : כף חמאת וויסקי

אופן הכנת חמאת הוויסקי :

  • מערבבים היטב בקערה את המרכיבים עד לקבלת מסה אחידה וחלקה

 

אופן הכנת הפנקייק :

  • מערבבים בקערה את המרכיבים היבשים ולאחר מכן מוסיפים את המרכיבים הרטובים וטורפים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת בלילה חלקה וסמיכה.
  • משמנים בעזרת שמן מחבת טפלון לחום בינוני ויוצקים מהבלילה לקבלת פנקייק בקוטר של כ- 14 ס"מ, כאשר מתקבלות בועות בצדו העליון של הפנקייק ניתן להפוך אותו לעוד כחצי דקה על צדו השני ולהוציאו
  • חוזרים על הפעולה עד שמתקבלים לנו לפחות שלושה פנקייקים.

 

אופן הכנת הטוסט :

  • מורחים כף פסטו על הפנקייק הראשון ומעל מניחים 5 יחידות של עגבניות לחות
  • מניחים מעל 2 פרוסות מוצרלה ומורחים את הפנקייק השני בפסטו משני צדיו
  • בונים עוד שכבה של עגבניות לחות ומוצרלה ומורחים על הפנקייק השלישי פסטו מצדו התחתון וסוגרים את הטוסט.
  • מעבירים את הפנקייק טוסט לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של -190 מעלות למשך כ – 7 דקות.
  • מורחים כף של חמאת וויסקי מיד שהטוסט יוצא ומגישים.

 

בתיאבון!

בשיתוף השף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית.

תפריט נגישות