WHAAAT?!

בטרה מאמינים כי לאוכל בריא וטוב יש השפעה גדולה על חיינו. אם נאכל טוב יותר, נרגיש טוב ונכניס טוב לחיינו באופן שישפיע על כל המשפחה.
בשנים האחרונות יותר ויותר משפחות משתדלות לסגל לעצמן אורח חיים בריא המלווה בתזונה נכונה. מחלבת טרה זיהתה מגמה זו ונותנת מענה באמצעות השקות חדשניות של מוצרים בריאים יותר, אשר יוצרות ערך ממשי וחשוב לקהל הצרכנים שלה.

בעולם תעשייתי, לחוץ ועסוק אנו מתקשים לשלוט על כלל הגורמים המשפיעים על בריאותינו ותפקודינו. גורמים כמו זיהום אוויר, קרינה, חשיפה לחומרים כימיים, לחץ כרוני ועוד.
בתחום המזון אנו יכולים להחליט ולבחור מה להכין עבורי ועבור משפחתי. בחירה נכונה תיצור בנו תחושה טובה של שליטה, אחריות ודוגמה אישית. כמו שאומרים אוכלים טוב ומרגישים טוב.

מערכת העיכול זהו איבר שאמור לעזור לנו לקבל את הדרוש לנו ולסלק את מה שאינו רצוי לנו. מערכת העיכול מתמודדת בעידן המודרני עם אתגרים רבים. יותר ויותר אנשים סובלים מעצירות, גזים, מעי רגיש כמו גם רגישויות ללקטוז ועוד. אכילה מבוקרת שמתייחסת לצרכי המעי, כזו העשירה בנוזלים, בירקות, בפירות עשירים בסיבים תזונתיים, מוצרי חלב ביו, עם ארוחות מסודרות ופעילות גופנית הם מתכון לאיך עושים טוב למעי. מערכת עיכול פעילה ותקינה משרתת את הגוף ואת מערכת החיסון שלנו.

מכירים את זה שפתאום ככה באמצע היום ואף לפני אנחנו נפולים, חסרי אנרגיה ורוצים לנמנם אבל צריכים לתת את המיטב שלנו בעבודה ובהמשך בבית ובמשפחה?
תחושה שלא ממש עושה טוב. מה עושים?
מקפידים על שתייה. כדאי לשתות כל שעתיים כוס מים, תה, תה צמחים או סודה ואפילו קפה בשעות הקשות. לאכול ארוחות קטנות במיוחד בשעות הצהריים כדי להישאר ערני ולשלב בהם פחמימות מורכבות כמו לחם, גרנולה, קרקר ועוד. דוגמאות לארוחות ערנות שעושות טוב הן כריך עם גבינה צהובה או טחינה, יוגורט או חלב עם פרי וגרנולה, חבילת קרקרים מלאים עם גבינה או פרי עם אגוזים ושקדים. תנסו כי כשאוכלים טוב מרגישים טוב גם בעבודה ובלימודים

מחקרים מצביעים על כך שבעולם כיום ארוחת הערב הפכה להיות האירוע המשפחתי והתזונתי של היום. במשפחות האוכלות יחד, ילדים צורכים יותר מוצרי חלב רזים וירקות ורואים פחות טלוויזיה.
אז איך אוכלים ועושים טוב לבונדינג המשפחתי?
ממנים מאסטר שף יומי – כל פעם מישהו אחר במשפחה אחראי להכין מנה שאותה הוא אוהב.
ממנים את אבא או אמא להיות סו שף ולחתוך ירקות ופירות.
לא אומרים מה כן לאכול ומה לא. פשוט שמים על השולחן מגוון של ירקות, מוצרי חלב מצוינים ובריאים, ביצים וטחינה אבל גם קצת מעדנים ואפילו ממרח שוקולד, חלבה או דגני בוקר מתוקים.
נותנים דוגמה אישית לאכילה בריאה וכמובן מדברים ומספרים על דברים שעברנו במשך היום.

ישנם מחקרים ומצבים המצביעים על כך שתוספי מזון שונים כמו חומרים משמרים, צבעי מאכל מלאכותיים, מתחלבים ועוד יכולים לגרום לרגישות שונה בקרב ילדים ומבוגרים במצבים של רגישות במעי, מחלות מעי דלקתיות ועוד. הרצון כיום לצמצם ככל האפשר רכיבים אלו ובכך להקטין את ההשפעה שלהם על אוכלוסיות שונות בעלות רגישות.

כלל גבינות טרה הינן גבינות אשר כל הרכיבים המשמשים לייצורן הינם רכיבים טבעיים בלבד, על פי הגדרת התקן הישראלי. במחלבת טרה מקפידים על אי שימוש בצבעי מאכל מלאכותיים, חומרים משמרים או כל חומר אחר המשמש לייצור הגבינות אם אינו טבעי

אם היצרן מצהיר על גבי האריזה שהמוצר ללא חומרים משמרים או מ-100% רכיבים טבעיים הוא מחויב רגולטורית להצהרה.

במחלבת טרה קיימת הטכנולוגיה החדשה ביותר אשר מאפשרת לייצר מוצרי חלב טובים יותר על גבי קווים סטריליים, הובלה משופרת וטכנולוגיות מתקדמות ללא צורך בחומרים משמרים, כך שאורך חיי המדף לא מתקצר ונשאר זהה למוצרים שמכילים חומרים משמרים או שאינם מיוצרים מ-100% רכיבים טבעיים.

מרבית מוצרי טרה הינם בעלי כשרות מהודרת בהשגחת בד"צ העדה החרדית

מחלבת טרה הינה מהמחלבות המתקדמות בעולם, אשר כל מוצריה הינם ללא חומרים משמרים. מטרת העל המנחה את המחלבה היא - "להכניס טוב הביתה" - ובבסיסה פיתוח מוצרים בריאים יותר, בעלי ערכים תזונתיים טובים יותר, מוצרים מועשרים תוך שמירה על טעם מצוין וכאלו אשר יהוו יתרון תחרותי בענף החלב במדינת ישראל.

כל הסיפור התחיל בשבעה רפתנים מנחלת יצחק שחברו יחדיו ב- 1942, הביאו לבד את החלב מהרפתות למחלבה וחילקו אותו בעצמן בתל אביב. מאחר וכמות החלב שנחלבה הייתה רבה מהנדרש החלו הרפתנים החרוצים לייצר גבינות ושמנות ע"י הפרדת השומן מהחלב ועיבודו.
המחלבה ממוקמת בנגב המערבי, פארק תעשיות נ.ע.מ בסמוך לעיר נתיבות. המחלבה משתרעת על פני 120 דונם של טכנולוגיה פורצת דרך

תפריט נגישות