FOR REAL?

מהיום, גם בעלי רגישות ללקטוז יכולים ליהנות מכל היתרונות שבחלב. חדש! חלב דל-לקטוז של טרה, מועשר בוויטמין D ובסידן. בדיוק בשבילכם.

לימור בן חיים – דיאטנית קלינית, יועצת תזונה טרה

 

בסדרת החלב המועשר של טרה חושבים גם על אלה שרוצים וצריכים ליהנות מהטעם ומהיתרונות התזונתיים של החלב, אך אינם יכולים סתם ככה לשתות חלב.

רגישות ללקטוז הינו מצב בו קיים בגוף חסר מלא או חלקי של אותו אנזים (רכיב) המפרק את סוכר החלב – הלקטוז. אם קיים חסר כזה, לא נוכל לפרק את הלקטוז. כתוצאה מכך, הלקטוז שאינו מתפרק גורם לתופעות שונות במערכת העיכול, החל מנפיחות וגזים ועד כאבי בטן ושלשולים.

הטיפול הנדרש הינו צריכה של מזונות דלי-לקטוז / נטולי לקטוז כמו חלב דל-לקטוז, גבינה צהובה נעם, שוקו מוו ועוד

רגישות ללקטוז הינה תופעה שכיחה בקרב האוכלוסייה הישראלית והשכיחות שלה עולה עם הגיל.

לא כל האנשים בעלי הרגישות יסבלו מהתסמינים במערכת העיכול. יחד עם זאת, חשיפה קבועה ללקטוז במצבים אלה גורמת לפגיעה במעי.

מחקרים מראים כי אוכלוסיות הרגישות ללקטוז, שאינן צורכות מספיק סידן ממקורות אחרים, סובלים מצפיפות עצם נמוכה יותר, ובקרב ילדים קיים גם חשש לפגיעה בגדילה.

מוצרי חלב דלי לקטוז, בהם מפורק הלקטוז עוד לפני הגעתו לגוף, מאפשרים לבעלי רגישות לצרוך מוצרי חלב באופן חופשי. בכך הם יכולים ליהנות מטעם אהוב, ממגוון תזונתי וכמובן גם מהערכים התזונתיים שלהם.

 

חלב דל-לקטוז מועשר בסידן וויטמיןD  של טרה, מתאים במיוחד לרגישים ללקטוז

וגם לבעלי רגישות כללית במערכת העיכול. הם גם מעשירים את הצריכה של סידן וויטמין D.

1 כוס (200 מ"ל) חלב דל-לקטוז מועשר בסידן וויטמיןD  של טרה, מספקת לפחות 30%

מקצובת הסידן היומית לאוכלוסייה כולה: ילדים, מתבגרים, מבוגרים וקשישים.

תפריט נגישות