המחלבה החדשה

 

סופגניות חלביות ב-3 מילויים מומלצים

חומרים 

  • 4 וחצי כוסות קמח לבן (מנופה) 
  • 40 גר‘ שמרים (טריים או שימרית) 
  • 5 כפות סוכר 
  • 100 גר‘ חמאה רכה 
  • 2 ביצים 
  • 2 חלמונים 
  • 1 כפית גדושה מלח 
  • 2 כפות ברנדי (לבישול) 
  • כפית תמצית ווניל 
  • 1 כוס חלב פושר 
  • אבקת סוכר 
  • שמן קנולה (לטיגון)

אופן הכנה 

  1. מערבבים במיקסר את כל החומרים "היבשים", פרט למלח, מוסיפים את השמרים, ביצים + חלמונים ושאר החומרים "הרטובים" וממשיכים לערבב (כמספר דקות) עד קבלת בצק אחיד 
  2. מוסיפים את המלח לבצק ומערבבים כשתי דקות נוספות
  3. מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומניחים את הקערה במקום חמים לתפיחת הבצק (כ- שעתיים)
  4. לשים את הבצק לשם הוצאת האוויר ממנו, מרדדים על משטח עבודה מקומח וקורצים עיגולים בגודל הרצוי (גודל העיגול יקבע את גודל הסופגנייה) ומתפיחים את העיגולים לגודל סופגנייה 
  5. מטגנים את העיגולים המותפחים בשמן (180 מעלות) עד הזהבה משני הכיוונים, מניחים על נייר  סופג ומצננים את הסופגניות בטמפרטורת החדר
  6. מזריקים בעזרת שקית זילוף וצנטר את המילוי הרצוי
  7. מפזרים על הסופגניות אבקת סוכר ומגישים

מילויים מומלצים
מסורתי – ריבה
חלבי – תערובת גבינה לבנה עם סוכר ותמצית ווניל
נועז – ממרח תמרים

באדיבות שף מחלבת טרה ברק חי חורש

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים