המחלבה החדשה

 

100% סנדביץ' גבינה צהובה

ארוחת עשר -  100% סנדביץ גבינה צהובה –100% ארוחה מלאה

כולנו מכירים את חשיבות ארוחת בוקר הפעם בואו נדבר על הסנדוויץ' של עשר, שהינו לא פחות חשוב בתזונה של הילד, במיוחד אם יצא לו מהבית בבוקר בלי ממש לאכול.
הסנדוויץ' של עשר הוא בעל פוטנציאל להיות  ארוחה שלמה ומזינה.
הוא מכיל פחמימות שמקורם בלחם, לחמנייה או פיתה. 

הפחמימות חיוניות לשמירה על רמת סוכר מאוזנת לצורך פעילות השריר והמוח.
בפנים  הסנדוויץ' -חלבון  אשר מקורו בגבינה צהובה ,לבנה ביצה או טונה. החלבון תורם לבניה  ופעילות של השרירים והתפתחות הילד.
את הסנדוויץ' ניתן להעשיר עם  ירקות לצבע ובריאות, התורמים סיבים תזונתיים וויטמינים וכמובן מעט שומנים חיוניים המגיעים מטחינה, אבוקדו או זיתים
בקיצור כמו שאמרנו, ממש ארוחה.

כמה מאתנו מכירים את הסנדוויץ' שחוזר עם הילד הביתה בסוף היום ..
חשוב לזכור שגם סנדוויצ'ים לביה"ס יכולים להיות טעימים ומזינים , נבחר את רכיבי הסנדוויץ' בקפידה ונשלח את הילד לבית הספר עם ארוחה טעימה ומזינה.

בחירות שהופכות את  הסנדוויץ' ל 100%
  • מלא – חפשו ובדקו אם הלחם מלא.  מלא משמעותו שהלחם או לחמנייה מכילים לפחות 50% דגנים/  קמחים מלאים. לחמים מלאים מכילים את כל חלקי הגרעין ולכן מכילים מגוון של ויטמיני B, אילו חיוניים לפעילות המוח ולמשק האנרגיה של הילדים.
    רבים מאתנו מתקשים  להעביר את הילדים לאכילת לחמים מלאים. נסו לבחור לחם מלא, בעל מרקם חלק, צבע שחום וללא גרעינים או חלקי דגנים קשים.
  • סידן  – ילדים ישראליים אינם צורכים את כל כמות הסידן הנדרשת להם ביום  וזאת על פי  סקר תזונה מב"ת של משרד הבריאות.1*
    סידן הינו רכיב חיוני לבנייה וגדילה של העצם כמו גם לתפקוד השרירים. גבינות עשירות  בסידן כמו למשל גבינה צהובה יכולות לתרום להגדלת צריכת הסידן בתפריט הילדים.
    מחקרים מצביעים על כך שגבינות עשירות או מועשרות בסידן  מעלה את סך הסידן בתפריט היומי וגם משפרת מדדי בריאות העצם בילדים. פרוסה של גבינה צהובה נעם מכילה 200 מ"ג סידן בדיוק כמו הכמות המצויה בכוס חלב. כמות זו מהווה כ- 20% מצריכת הסידן היומית הנדרשת לילדך.
  • ללא חומרים משמרים – חומרים משמרים משמשים רבות בתעשיית המזון. במחקרים נמצא כי חומרים משמרים מסוימים יכולים להשפיע על בריאות ילדים בכלל וילדים בעלי רגישויות שונות בפרט.
    כיום טכנולוגיות שונות מאפשרות להוציא את החומרים המשמרים  לחלוטין מהסנדוויץ' . נבחר גבינות צהובות ללא חומרים משמרים ובכך נתן לסנדוויץ' תוספת בריאות
  • רכיבים טבעיים בלבד – בחלק מתהליכי היצור נוספים למזונות אותם אנו צורכים רכיבים שונים הקרויים תוספי מזון. תוספים אלו הם משמשים  למתן צבע, ריח, טעם, מרקם ועוד .לעיתים מספרם  של תוספי המזון אף עולה  על כמות חומרי הגלם של המוצר, רכיבים אילו הינם תרכובות כימיות שברובן מלאכותיות.

כיום טכנולוגיות חדשות מאפשרות לנו להוציא  רכיבים אלו מתהליך היצור בכלל ולבחור במקומם  רכיבים אשר הינם טבעיים . 
רכיבים טבעיים הם עוד סימן איכות למזון אותו נרצה לאכול.לכן נחפש גבינה צהובה או ממרחים שונים מרכיבים טבעיים בלבד.

חשוב - סנדוויצ'ים בריאים מכינים באהבה, מצרפים ירקות חתוכים בצורות, עוטפים יפה ומתכוננים לכריך של מחר   

 

1*.סקר מב"ת צעיר –סקר מצב בריאות ותזונה לאומי לתלמידי כיתות ז-י"ב 2003-2004