המחלבה החדשה

 

פלאפל גבינה ושוקולד מצופה בוטנים

גורמה אצלכם בבית! מנה יצירתית שגם גדולים וגם קטנים ימותו עליה...

באדיבות הגר פורת, בשלנית באתר יאמי www.yummi.co.il
צילום: הדס פרץ

מתכון ל-15 כדורי פלאפל

רכיבים לכדורים:

  • חצי חבילת גבינת טוב טעם של טרה
  • 100 מ"ל גבינת שמנת מתוקה 38% של טרה
  • גביע מוו ממרח גבינה שוקולד ואגוזים /  גביע מוו ממרח גבינה שוקולד (ניתן גם לשלב חצי/חצי)
  • רבע כפית מלח

מרכיבים לציפוי:

  • כוס קמח
  • 2 ביצים טרופות
  • 4\3 כוס פירורי לחם
  • 5 אגוזי מלך מגורדים
  • חופן בוטנים קצוצים
  • שמן קנולה, טיגון עמוק

מרכיבים לרוטב טופי (הצעת הגשה):

  • כוס סוכר
  • כוס שמנת מתוקה טרה 38%
     

אופן הכנה:

  1. מערבבים היטב בקערה את כל המצרכים של הכדורים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל של כדורי פלאפל, מניחים על צלחת ושומרים במקרר כשעה.
  3. לציפוי ולטיגון- בצלחת שטוחה שמים קמח, בצלחת שנייה את הביצים הטרופות ובשלישית פירורי לחם עם חמישה אגוזי מלך מגורדים דק.
  4. מגלגלים את הכדורים בקמח ואז בביצים הטרופות ובפירורי לחם עם האגוזים ופעם נוספת בביצה ובסוף מגלגלים את הכדורים בבוטנים הקצוצים. שומרים במקרר כ45 דק'
  5. מחממים במחבת או בסיר שמן לטיגון עמוק ורק שהשמן חם מאוד מכניסים את הכדורים עד שיזהיבו מכל הצדדים
  6. רוטב טופי להגשה – מחממים מחבת ומוספים לאט לאט את הסוכר ולא מערבבים עד שהכל נמס לקרמל. תוך כדי שהסוכר נמס מחממים בסיר את השמנת המתוקה עד לרתיחה. אחרי שהשמנת הגיעה לרתיחה, מוסיפים בזהירות רבה (הכל רותח) את השמנת לקרמל ומערבבים, ממשיכים לחמם על אש נמוכה עד לקבלת רוטב חלק.

מקררים מעט ומזליפים מעל הכדורים.

אפשר להגיש את הרוטב בצלוחית קטנה ליד הכדורים.

בתבאבון!

 

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים