המחלבה החדשה

 

חיידקי היוגורט הבריאים

היוגורט נוצר מחלב מותסס, שחיידקי החלב שבו הפכו חלק מהלקטוז - הסוכר הטבעי המצוי בו - לחומצת חלב. החיידקים המשמשים למטרה זו, על פי רוב, נקראים לקטובצילים. החומצה שנוצרת הופכת את חלבון החלב לפתיתים המעבים את החלב וכן מוסיפה לו טעם חמצמץ אופייני.

ספר שפורסם ע"י החוקר היהודי מטצניקוב, טען כי ביוגורט טמון הסוד לאריכות החיים של עמי הבלקן. אומנם טענה זו לא אוששה לחלוטין, אך במחקרים מאוחרים יותר, שעסקו בתפקידי החיידקים במערכת העיכול ופעילותה התקינה,  נמצא שחיידקים ממין זה ביוגורט, מעודדים התפתחות אוכלוסיית חיידקים תקינה יותר במעיים. כתוצאה מכך, סביר שתהיה השפעה מועילה על מחלות מעי, שלשולים, עצירות וחיסוניות המעי. כמו כן, עם צריכת יוגורט באופן סדיר, צפוי שיפור בעיכול בקרב אנשים הרגישים לסוכר החלב לקטוז.
מכאן, שליוגורט ביו שבתוכו נמצאים חיידקי יוגורט חיים, תהיה השפעה חיובית ארוכת טווח. שווה לנסות – גם בגלל הטעם, וגם בגלל הבריאות.