המחלבה החדשה

 

שטרודל תאנים בלסמי ואגוזי לוז

חומרים

  • 3 יח' דפי פילו 
  • 50 גרם חמאת טרה, מומסת 

למלית: 

  • 300 גרם תאנים מיובשות, נקיות מעוקצים וחתוכות לרבעים 
  • 1 כף תמצית וניל 
  • 1/2 1 כוסות יין לבן (רצוי שרדונה תבור) 
  • 1/2 - 1/4 כפית בהרט 
  • 120 גרם אגוזי לוז קלויים ללא הקליפה, שבורים גס 
  • 200 גרם גבינת קוטג' טרה 5% 
  • 1 ביצה שלמה טרופה 
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס 
  • 1/4 כוס רוטב בלסמי מצומצם (ניתן לקנות מוכן או לצמצם לבד) 

לאפייה: 

  • מעט חמאת טרה מומסת 
  • 2 כפות סוכר 
  • 1 כף בהרט 

אופן הכנה 

אופן הכנת המלית

  1. מבשלים בסיר על להבה נמוכה את רבעי התאנים, תמצית הווניל, יין לבן והבהרט למשך כרבע שעה או עד שהתאנים מתרככות וסופגות את היין ומצננים
  2. חותכים את רבעי התאנים לרצועות דקות ומעבירים לקערה
  3. מוסיפים לקערה את האגוזים והבלסמי המצומצם ומערבבים קלות
  4. מוסיפים לקערה את הקוטג', הביצה והפלפל השחור ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה

אופן הכנת השטרודל

  1. פורשים דף פילו על משטח עבודה יבש ומברישים בחמאה מומסת. מניחים עליו דף נוסף ומברישים שוב בחמאה. חוזרים על הפעולה עם הדף השלישי
  2. מפזרים את המלית לרוחב דפי הפילו ב-1/3 התחתון ומגלגלים ליצירת "רולדה"
  3. מניחים את השטרודל בתבנית עם נייר אפייה ומברישים מלמעלה בחמאה המומסת
  4. מערבבים בקערה את הבהרט והסוכר וזורים מעל
  5. אופים את השטרודל בתנור שחומם מראש לחום בינוני של כ-170 מעלות למשך כ-20 דקות או עד שהבצק מזהיב
  6. מגישים את השטרודל מעט חמים בליווי תאנים ורוטב בלסמי מצומצם

המלצת השף

בעונה אפשר להשתמש ב-400 גרם תאנים טריות במקום מיובשות ולוותר על שלב הבישול ביין. שוטפים את התאנים, מסירים עוקצים וחותכים לרבעים. מתבלים בתמצית וניל ובבהרט ומעבירים לקערה עם שאר המרכיבים

באדיבות שף איל לביא

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים