המחלבה החדשה

 

שושני גבינה וריבה

מתכון לתבנית בובקה או לסיר פלא

חומרים לבצק:

  • 50 גר' שמרים טריים
  • 2 וחצי כפות סוכר
  • רבע כוס מים (מהברז)
  • כוס חלב טרה 3%
  • 6 כוסות קמח (מנופה)
  • 200 גר' חמאה מסדרת טוב טעם של טרה
  • 3 ביצים + 1 חלמון (הצהוב)
  • קורט מלח דק
  • חומרים למילוי:
  • 100 גר' ריבת תות
  • 2 חב' טוב טעם
  • כוס סוכר
  • ביצה
  • 2 פקקים תמצית ווניל
  • אופן הכנת המילוי: מערבבים היטב בקערה את כל החומרים פרט לריבה
  • גלזורה: חלמון ביצה מעורבב עם 3 כפות מים, להברשת העוגה (לפני כניסתה לתנור)

אופן הכנה:

  1. מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל חומרי הבצק היבשים ולשים כדקה
  2. מוסיפים לקערת המיקסר את שאר חומרי הבצק (הרטובים) ולשים כשתי דקות
  3. נותנים לבצק לנוח (בקערת המיקסר) כ – 10 דקות ולשים אותו בשנית כשתי דקות נוספות
  4. מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים, מרדדים כל עלה לעובי של כ- 1 ס"מ
  5. מורחים כל עלה בריבה ועל הריבה את תערובת הגבינה ומגלגלים לצורת גליל
  6. חותכים כל גליל ל- 6 חתיכות (שושנים) ומסדרים בתבנית בובקה (עם החור באמצע) משומנת ומקומחת את השושנים שנוצרו באופן צמוד
  7. מברישים את השושנים שבתבנית עם החלמון ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ – 200 מעלות כ – 40 דקות

 

המלצת השף:

להוסיף שבבי שקדים לתערובת הגבינה
ניתן למרוח קלות את העוגה לאחר האפייה עם מעט רוזטה (משקה שקדים)

באדיבות שף מחלבת טרה ברק חי חורש

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים