המחלבה החדשה

 

עוגת "בומב" שוקולד ואגוזי לוז

עוגת שוקולד מושחתת שלא תוכלו להפסיק ליישר...

לתבנית חצי כדור/קערה עגולה בקוטר 20 ס"מ ובנפח 2 ליטר

באדיבות ריקי יצחק, בשלנית באתר יאמי www.yummi.co.il
צילום: הדס פרץ

להורדת קופון לחצו כאן

מצרכים לבסיס:
  • 2 חבילות (200 גר') עוגיות בישקוטי

  • 1/2  כוס (125 מ"ל) חלב טרה
  • 1/4  כוס אספרסו חזק

מצרכים למלית:

  • 3  גביעים (600 גר') מוו ממרח גבינה ושוקולד/ שוקולד אגוזים
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה טרה 38%
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) חלב טרה

מצרכים לציפוי:

  • 1מיכל (250מ"ל) שמנת מתוקה טרה 38%
  • 200  ג' שוקולד מריר שבור לקוביות

אופן הכנה:

  1. משמנים את תבנית החצי כדור (או הקערה), ומצמידים אליה ניילון נצמד, כדי שיהיה ניתן לשלוף את העוגה.
  2. יוצקים לקערית את החלב והאספרסו ומערבבים היטב. טובלים בכל פעם בתערובת החלב בישקוט אחד  ומרפדים את התבנית כך שתצופה בשכבה אחידה של בישקוטים.ניתן לשבור את הבישקוטי כדי שיתאים.
     

להכנת המלית:

  1. מקציפים יחד במהירות  גבוהה את הגבינה, השמנת המתוקה, והחלב עד לקבלת קרם סמיך ויציב (הזהרו מהקצפת יתר - המלית מוכנה כאשר מרימים את המקצף, התערובת לא מטפטפת חזרה אל הקערה).ממלאים את השקע של העוגה במלית הגבינה, כך שתגיע עד לקו אחד עם הבישקוטים. מכסים את העוגה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך לילה.
  2. למחרת מחלצים את העוגה מהתבנית – מניחים צלחת על גבי התבנית והופכים אותה בזהירות. מקלפים את הניילון הנצמד.
     

לציפוי:

  1. מניחים בקערית את השוקולד הקצוץ ומוסיפים את השמנת המתוקה. ממסים יחד בסיר קטן או במיקרוגל עד לקבל תערובת חלקה ואחידה (להזהר לא לשרוף). מקררים לטמפרטורת החדר. יוצקים על גבי העוגה עד לצפוי מלא.
  2. ניתן לקשט באגוזי לוז מסוכרים (ברס) או בתלתלי שוקולד.

בתאבון!

 

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים