המחלבה החדשה

 

עוגת טוב טעם אפויה ומיוחדת

מתכון לתבנית עגולה 26 ס"מ

מצרכים:

  • 2 יח' טוב טעם
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • 2 כפות קורנפלור
  • 3\2 כוס סוכר
  • 3 ביצים – מופרדות

 

מצרכים לבסיס העוגה:

  • 100 גרם חמאת טרה – רכה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 160 גרם עוגיות חמאה \ פתיבר – מרוסק
  • 2 וחצי כפות סוכר
  • פקק תמצית ווניל

 

אופן הכנה:

  1. מערבבים היטב בקערה (בעזרת הידיים) את חומרי בסיס העוגה, מעבירים לתבנית ומהדקים היטב.
  2. מערבבים בקערה את הטוב טעם, שמנת חמוצה, חלמונים, סוכר, קורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  3. מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים לקצף ויציב.
  4. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה, יוצקים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ- 120 מעלות למשך כ – 2.5 שעות, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לשעתיים נוספות (בתנור)

 

המלצת השף:

  • להוסיף לתחתית העוגה אגוזי פקאן גרוסים
  • להוסיף לתערובת הגבינה קורט ציפורן טחון
  • לאחר שהעוגה מתקררת, ניתן למרוח עליה ריבה \ סירופ מייפל

 

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים