המחלבה החדשה

 

עוגת גבינה אפויה, עם פירות יער

חומרים 

  • חבילת פתיבר בהיר (250 גר‘) 
  • 150 גרם חמאת טרה - רכה 
  • חצי כוס סוכר חום 
  • קורט מלח 

לתערובת הגבינה

  • 500 גרם טוב טעם 
  • כוס סוכר 
  • שקית סוכר ווניל 
  • 4 ביצים - מופרדות 
  • 2\1 כוס קורנפלור 
  • כוס שמנת מתוקה טרייה 38% של טרה 
  • גרדת תפוז (מתפוז אחד) 
  • מיץ מחצי תפוז 

השלמה וקישוט 

  • חצי מיכל פריז של פריגת בטעם פירות יער 
  • חצי כוס דומדמניות אדומות קפואות


אופן הכנה 

  1. מכניסים למעבד מזון את כל החומרים למשך מספר דקות עד קבלת תערובת אחידה
  2. משטחים את בסיס העוגה בתבנית משומנת ומהדקים היטב
  3. מכניסים למיקסר את גבינת טוב טעם, סוכר, סוכר ווניל, חלמונים, מיץ תפוזים וגרדת התפוז ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה וחלקה
  4. מוסיפים לתערובת הגבינה את הקורנפלור והשמנת המתוקה וממשיכים לערבב כחמש דקות נוספות
  5. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים (ללא סוכר) עד קבלת קצף אחיד וחזק. מקפלים בעדינות את הקצף לתערובת הגבינה, יוצקים את תערובת הגבינה על בסיס העוגה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ- 170 מעלות למשך כשעה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור (הכבוי) כעשרים דקות נוספות (רצוי שדלת התנור תישאר פתוחה למחצה)
  6. מצננים היטב את העוגה ומורחים את רכז פירות היער, מפזרים את הדומדמניות ומגישים

באדיבות שף מחלבת טרה ברק חי חורש

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים