המחלבה החדשה

 

סחלב קר

5 מנות 

חומרים

100 גר‘ אבקת סחלב (2 שקיות) 
3 כוסות חלב 3% של טרה 
1 כוס שמנת מתוקה טרה 38% 
1 כוס מים 

לסירופ
1/4 כוס סוכר 
3 כפיות מיץ לימון טרי 
שליש כוס מים 

השלמה
5 מקלות קינמון 
מעט קינמון טחון 
80 גר‘ אגוזי קשיו קלויים ושבורים


אופן הכנה 

  1. מרתיחים בסיר על להבה נמוכה, מערבבים ומצננים
  2. מרתיחים בסיר את החלב, השמנת, המים ואבקת הסחלב ומבשלים עד הסמכת הסחלב תוך כדי ערבוב. יוצקים לכלי הגשה ומצננים במקרר
  3. לפני ההגשה יוצקים כ- 2 כפיות מהסירופ,מוסיפים קשיו ומקל הקינמון, בוזקים את הקינמון ומגישים

המלצת השף

להוסיף לסירופ מעט רכז רימונים
ניתן להחליף את אגוז הקשיו בפיסטוק
להוסיף לסחלב פירות טריים

באדיבות שף מחלבת טרה ברק חי חורש

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים