המחלבה החדשה

 

סופגניות חלביות ב- 3 מילויים מומלצים

חומרים

  • 4  וחצי כוסות קמח לבן (מנופה)
  • 40  גר‘ שמרים (טריים או שימרית)
  • 5  כפות סוכר
  • 100 גר‘ חמאה מסדרת טוב טעם של טרה
  • 1  כוס חלב פושר
  • 2  ביצים
  • 2  חלמונים
  • 1  כפית גדושה מלח
  • 2  כפות ברנדי (לבישול)
  •  כפית תמצית ווניל
  • אבקת סוכר
  • שמן קנולה (לטיגון)

אופן ההכנה

  1. מערבבים במיקסר את כל החומרים "היבשים", פרט למלח.
  2. מוסיפים את השמרים, ביצים + חלמונים ושאר החומרים "הרטובים" וממשיכים לערבב (כמספר דקות) עד לקבלת בצק אחיד
  3. מוסיפים את המלח לבצק ומערבבים כשתי דקות נוספות
  4. מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומניחים את הקערה במקום חמים לתפיחת הבצק (כ- שעתיים)
  5. לשים את הבצק לשם הוצאת האוויר ממנו, מרדדים על משטח עבודה מקומח וקורצים עיגולים בגודל הרצוי (גודל העיגול יקבע את גודל הסופגניה) ומתפיחים את העיגולים לגודל סופגניה
  6. מטגנים את העיגולים המותפחים בשמן (180 מעלות) עד הזהבה משני הכיוונים, מניחים על נייר סופג ומצננים את הסופגניות בטמפרטורת החדר
  7. מזריקים בעזרת שקית זילוף וצנטר את המילוי הרצוי
  8. מפזרים על הסופגניות אבקת סוכר ומגישים

המילויים המומלצים של השף

  • מסורתי – ריבה
  • חלבי – תערובת גבינה לבנה עם סוכר ותמצית ווניל
  • נועז – ממרח תמרים

באדיבות שף מחלבת טרה ברק חי חורש

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים