המחלבה החדשה

 

טראפלס שוקולד בלגי

כ- 30 יחידות 

חומרים 

  • 200 מ"ל שמנת מתוקה עמידה 38% טרה (3/4 כוס) 
  • 350 גרם שוקולד בלגי (או שוקולד מריר איכותי אחר), שבור לקוביות 
  • 20 גרם חמאת טרה, חתוכה לקוביות 
  • 1/8 כפית מלח 
  • אבקת קקאו מונח בצלחת עמוקה 

אופן הכנה 

  1. מניחים בקערת זכוכית את השמנת, השוקולד והמלח וממיסים במיקרוגל (או בסיר אדים כפול), מערבבים היטב עד לקבלת קרם שוקולד אחיד וחלק
  2. מוסיפים לקערת קרם השוקולד את קוביות החמאה ומערבבים היטב (ע"י מטרפה) עד לקבלת קרם אחיד
  3. מכניסים את הקערה עם הקרם למקרר למשך כשעתיים או עד שהקרם מתקשה
  4. מוציאים את קרם השוקולד המוקשה מהמקרר ויוצרים ממנו (בעזרת הידיים) כדורים קטנים, מגלגלים את הטראפלס באבקת הקקאו (ע"י גלגול הכדורים הקקאו), מסדרים על צלחת הגשה ומגישים

המלצת השף 

אפשר לשדרג את הטראפלס ע"י הוספת 3-2 כפות ברנדי משובח או ליקר קפה או ליקר תפוז לקרם

באדיבות שף איל לביא

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים