המחלבה החדשה

 

טארטלט גבינה שוקולד אגוזים

קינוחי שוקולד מושחתים ומרשימים כמו במסעדה!

באדיבות קרנינה, בשלנית באתר יאמי www.yummi.co.il
צילום: הדס פרץ

כמות שמספיקה ל 8 טארטלטים בקוטר 10 גובה  3

מצרכים:

לבצק שקדים פריך (חשוב להקפיד על הכמויות)

  • 250 גר קמח (2 כוסות פחות כף)
  • 2 גר מלח (חצי כפית)
  • 150 גר חמאה  טרה קרה בקוביות
  • 95 גר אבקת סוכר (3/4 כוס)
  • 30 גר אבקת שקדים (3 כפות)
  • 50 גר ביצים (ביצה אחת L)

גנאש שוקולד גבינה אגוזים

  • 200 מ"ל שמנת מתוקה טרה 38%
  • 100 גר מוו ממרח גבינה ושוקולד אגוזים- 3 כפות
  • 120 גר שוקולד מריר
  • 40 גר שוקולד לבן

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח והחמאה עד לקבלת תערובת פירורית מוסיפים את אבקת הסוכר והשקדים ולבסוף מוסיפים ביצה. לעבד רק עד לאיחוד החומרים וקבלת בצק, עודף לישה תיצור טארטלט קשה.
  2. מכניסים למנוחה למקרר לשעתיים או למקפיא ל 45 דק. חשוב לעבוד עם בצק קר.
  3. מחממים תנור ל 165 מעלות.
  4. קורצים עיגולים (בקוטר 10)  ומרפדים את הרינג והשוליים בבצק . מקררים שוב (5 דק במקפיא) אופים 10 דק אפייה עיוורת עם משקולת (מרפדים את בסיס הרינג בעטרות אפייה עגולות קטנות / ניילון נצמד כפול ושמים מעל שעועית) אחרי 10 דק מוציאים את המשקולת וממשיכים לאפות עוד כ 10 דקות עד לקבלת גוון זהוב חום. מצננים בטמפרטורת החדר.

מכינים את הגנאש:

  1. מחממים את השמנת המתוקה לסף רתיחה, מורידים מהאש ויוצקים על תערובת השוקולד מריר+ חלב. ממתינים 2 דקות ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים, מוסיפים את גבינת המוו שוקולד אגוזים ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.
  2. יוצקים לכל טארטלט קרם, מכניסים למקרר לשעה לפחות וטורפים!

בתאבון!

 

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים