המחלבה החדשה

 

בריוש קלאסי

מצרכים

  • 320 גר חמאת טרה רכה
  • 25 גר שמרים
  • 80 מ"ל חלב 3% טרה פושר
  • 750 גר קמח
  • 100 גר סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 6 ביצים

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים יחד את החלב והשמרים ומניחים לכ-10 התפחה.
  2. מעבירים למיקסר עם וו לישה את הקמח הסוכר תמצית וניל מלח הביצים  ואת קערת השמרים
  3. לשים את כל החומרים יחד במהירות גבוה למשך כ 7 דקות ומאטים את הלישה למהירות נמוכה  מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש לעוד 3 דקות נוספות עד לקבלת מרקם אחיד.
  4. מעבירים  את הבצק לקערה גדולה מכסים ומתפיחים עד להכפלת נפח הבצק.
  5. מוציאים את הבצק מגלגלים "לנקניק" ופורסים לפרוסות של  3 ס"מ, מגלגלים לכדורים.
  6. משמנים תבניות קטנות משוננות (ניתן גם בתבניות קטנות חד פעמיות) ומניחים בכל אחת כדור בצק, מתפיחים לעוד כשעה נוספת במקום חמים.
  7. מורחים ביצה ובוזקים מעט סוכר.
  8. אופים כ 25 דקות לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.

 

בתאבון,

 

השף ברק חי חורש

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים