המחלבה החדשה

 

בלינצ'ס טוב טעם וצימוקים בהירים

חומרים

לבלילת הבלינצ‘ס

  • 1 כוס קמח מנופה
  • 1 שקית אבקת אפיה 
  • ½ גביע יוגורט של טרה 
  • 1 כוס חלב 3% 
  • 1 כפית תמצית וניל או רום 
  • 2 ביצים 

למילוי טוב טעם וצימוקים 

  • 2 חבילות טוב טעם של טרה 
  • ½ כוס צימוקים בהירים חתוכים גס 
  • 2 כפות סוכר 
  • 1 שקית סוכר וניל

אופן הכנה 

  1. מערבבים בקערה היטב את כל החומרים עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה (הבלילה צריכה להיות נוזלית ולא צמיגית)
  2. משמנים בעזרת נייר מגבת מחבת טפלון, מניחים את המחבת על הגז בלהבה בינונית.ובעזרת מצקת שופכים את הבלילה למחבת, משטחים לשכבה דקה מאד  ולאחר כדקה, הופכים ומטגנים למשך דקה נוספת
  3. מוציאים את הבלינצ‘ס לצלחת וחוזרים על הפעולה הנ"ל עד לסיום הבלילה
  4. את החומרים למילוי טוב טעם וצימוקים יש לערבב היטב בקערה
  5. לאחר מכן, מניחים על משטח עבודה עלה בלינצ‘ס, מניחים עליו 2 כפות מתערובת הגבינה (בחלקו התחתון של העלה), מגלגלים גלגול אחד, מקפלים את הדפנות של הבלינצ‘ס פנימה, וממשיכים לגלגל, עד לקבלת גליל עבה
  6. חוזרים על הפעולה הנ"ל עד תום המילוי ועלי הבלינצ‘ס

המלצת השף

הוספת רוטב שמנת מתוקה וקינמון:
1 מיכל שמנת מתוקה טריה 32% של טרה
½ כפית קינמון טחון
½ כפית קורנפלור
3 כפות חלב 3%

מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה.
מערבבים היטב בצלוחית את הקורנפלור והחלב
מוסיפים את בלילת הקורנפלור לשמנת המתוקה, תוך כדי ערבוב מתמיד, מוסיפים את הקנמון ויוצקים את הרוטב על המנה

באדיבות שף מחלבת טרה ברק חי חורש

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים