המחלבה החדשה

 

בושה גבינה ואגס בקרמל

חומרים

  • 4 קוביות בצק עלים, 5 ס"מ * 5 ס"מ
  • ביצה 
  • רבע כפית קנמון או חוואיג‘ לקפה, טחון דק 
  • 2 כפות גבינה לבנה 5% 
  • 2 כפות טוב טעם 
  • כפית גרדת לימון או גרדת תפוז 
  • אגס חצוי ומבושל ביין אדום ותבלינים 
  • רוטב קרמל או רוטב מייפל

אופן הכנה 

  1. חותכים 2 ריבועי בצק ומניחים אותם אחד על השני, חותכים ריבוע קטן יותר בבצק העליון, מניחים בתבנית עם נייר אפייה מורחים בביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ- 180 מעלות למשך כעשרים דקות
  2. מערבבים בקערה את הגבינות, הקינמון וגרדת הלימון
  3. לאחר שהבושה (בצק עלים מוכן) זהוב מוציאים מהתנור, מסירים את הריבוע הפנימי שחתכנו, מזלפים או מניחים את תערובת הגבינות בצד אחד של הבושה ובצד הנגדי מניחים חצי אגס ביין.
  4. יוצקים על כל המנה רוטב קרמל ומגישים מייד

אגסים ביין

  1. חוצים את האגסים לאורכם ומוציאים בעזרת כף פריזאיין את הליבה
  2. מניחים את האגסים בסיר ומכסים אותם ביין אדום, כף סוכר וכפית תערובת תבלינים חומים (הל, קינמון, ציפורן), מערבבים קלות ומבשלים על להבה נמוכה כ- 45 דקות (מידי פעם ניתן להפוך את חצאי האגסים)

הקרמל

  1. ממיסים במחבת טפלון (על אש נמוכה) 2 כפות סוכר ומערבבים תמידית עם כף עץ
  2. לאחר שהסוכר נמס מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים היטב עד שהסוכר שהתגבש נמס לחלוטין והקרמל מגיע לרמת סמיכות שאנו רוצים
  3. מקררים היטב

אין לנסות לטעום בשום פנים ואופן את הקרמל בזמן התהליך אלא רק בתום התהליך ולאחר שהוא קר לחלוטין

המלצת השף

להוסיף נענע קצוצה לתערובת הגבינות
ניתן לשנות את האגס ביין בשזיפים מקורמלים

באדיבות שף מחלבת טרה ברק חי חורש

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים