המחלבה החדשה

 

אובלטים שוקוצ'יז מלוחים

באדיבות איתי בן הרוש, בשלן באתר יאמי www.yummi.co.il
צילום: הדס פרץ

כמות שמספיקה ל 30 ל-40 עוגיות בינוניות

 

מצרכים:

  • 50 מ"ל מים (או חמישית כוס)
  • 1 גביע שמנת חמוצה 15% מסדרת טוב טעם לאפיה
  • 125 גרם חמאה מסדרת טוב טעם של טרה
  • 15 גרם מלח-  (2 כפיות)
  • 350 גרם קמח- (2.5 כוסות קמח)
  • שקית אבקת אפיה
  • 8 ביצים
  • גביע מוו ממרח גבינה שוקולד אגוזים של טרה
  • חבילה של גבינה צהובה מגורדת של טרה 28% 500 גרם:
    • 450 גרם גבינה צהובה לתוך הבלילה
    • 50  להשאיר לפיזור למעלה
  •  כפית פלפל שחור טחון
  • כפית אגוז מוסקט

 אופן ההכנה:

  1. לחמם תנור ל 180 מעלות (חימום עליון ותחתון)
  2. להמיס בסיר על אש נמוכה חמאה, מלח, גביע שמנת ואת המים.
  3. לאחר ההמסה להוריד מהאש ולהוסיף בהדרגה את הקמח, אבקת אפיה, אגוז מוסקט ופלפל שחור טחון.
  4. יש לערבב באמצעות כף עץ במהירות במשך דקה לפחות עד שהבצק מתנתק מהסיר.
  5. להעביר את הבצק לקערת נירוסטה גדולה.
  6. בקערה נפרדת לטרוף את הביצים.
  7. לאחד בהדרגה את הביצים לבצק עד לקבלת תערובת אחידה.
  8. להוסיף גביע ממרח השוקולד של טרה וגבינה צהובה מגורדת  של טרה – לערבב שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
  9. להניח נייר אפיה על גבי תבנית שטוחה של תנור. באמצעות שתי כפות ליצור עיגולים בינוניים עם מרווח גדול ביניהם (או שקית זילוף). לפזר מעל העוגיות מהגבינה הצהובה שנותרה (50 גרם). להכניס לתנור ל20-25 דק עד שהגבינה למעלה מתחילה להשחים. 

בתאבון.

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים