המחלבה החדשה

 

סלט שורשים אביבי וכדורי גבינת טוב-טעם פסטו

4-6 מנות 

חומרים 

לסלט

  • 1 גזר בינוני, קלוף 
  • 1 שורש סלרי, קלוף 
  • 1 סלק בינוני, קלוף 
  • 1 לפת בינונית, קלופה 
  • 4 גבעולי סלרי אמריקאי 
  • 1 צנון בינוני 
  • 1 סלסילה נבטים סיניים 
  • 1 כוס עלי בייבי 
  • 1 לב חסה ערבית (רק העלים הצעירים הפנימיים) 
  • 1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים 


לכדורי גבינה ופסטו

  • 1 חבילה גבינה טוב-טעם 
  • 5-4 כפות ממרח פסטו בזיליקום 
  • מלח, פלפל שחור גרוס 


לוויניגרט בלסמי

  • 1/4 כוס שמן זית 
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי 
  • 2 כפות דבש 
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה 
  • מלח, פלפל שחור גרוס 

אופן הכנה 

כדורי הגבינה ופסטו

  1. שמים בקערה את כל החומרים לכדורים ומערבבים לעיסה אחידה, יוצרים בידיים לחות כדורים בקוטר 1 ס"מ, מניחים בצלחת רחבה ומצננים במקרר


הרוטב

  1. מעבירים לצנצנת גדולה בעלת מכסה את כל החומרים לרוטב ומנערים היטב לרוטב אחיד ומצננים במקרר עד לשימוש


הסלט

  1. שוטפים וחותכים את כל הירקות ל"גפרורים" דקים. מניחים את כל הירקות בקערת ערבוב גדולה, מוסיפים את הנבטים ועלי הבייבי ויוצקים מעל את הרוטב

ההגשה

מסדרים על צלחת הגשה רחבה את עלי החסה, מפזרים מעל את הסלט, מניחים מעל את כדורי הגבינה, מקשטים באגוזי הקשיו ומגישים

המלצת השף

ניתן לשמור את כדורי הגבינה במקרר במכל סגור עם שמן זית לאורך זמן ולהשתמש בכל פעם בכמה כדורים שרוצים

באדיבות שף איל לביא

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים