המחלבה החדשה

 

סלט חצילים קלויים ברוטב יוגורט עם קרעי פיתה וזעתר

4-6 מנות 

חומרים 

לסלט

  • 2 חצילים בגודל בינוני, שרופים על האש וקלופים 
  • 2 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם ופרוסים לפרוסות עבות 
  • 5-4 ביצים חצי קשות (5 דקות בישול מרגע הרתיחה), מקולפות וחצויות 
  • 2 פלפלים אדומים קלויים, קלופים וחתוכים לרצועות 
  • 4 צנוניות שטופות ופרוסות דק
  • 2 בצלים ירוקים שטופים וחתוכים גס 
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה, שטופה וקצוצה 
  • 1 בצל סגול קטן, קלוף ופרוס לטבעות 

לקרעי פיתה וזעתר

  • 2 פיתות 
  • 2 כפות תערובת זעתר 
  • 4-3 כפות שמן זית 
  • 1/2 כפית מלח 

לרוטב יוגורט

  • 2 יח' גביעי יוגורט טרה  
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות 
  • 2 כפות שמן זית 
  • מלח, פלפל שחור גרוס אופן הכנה 

אופן הכנה 

הרוטב

  1. מניחים את כל החומרים לרוטב בקערה, מערבבים עד לקבלת רוטב אחיד ושומרים במקרר עד להגשה

קרעי הפיתות

  1. חותכים את הפיתות לרוחבן לקבלת 4 עיגולים. חותכים כל עיגול לשלושה משולשים, מעבירים לקערה, מוסיפים את שמן הזית והתבלינים ומערבבים בעדינות לספיגת טעמים
  2. מסדרים את המשולשים המתובלים על תבנית עם נייר אפייה ואופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום של כ-180 מעלות או עד שהמשולשים מקבלים צבע זהוב

הסלט

  1. מסדרים את כל החומרים לסלט בקערת הגשה גדולה ושטוחה לפי הסדר – מניחים את בשר החציל, פרוסות תפוחי האדמה, חצאי הביצים, רצועות הפלפל הקלוי ופרוסות הצנוניות
  2. זורים מעל את הבצל הירוק, הפטרוזיליה וטבעות הבצל הסגול, מניחים את משולשי הפיתה החמים, יוצקים את רוטב היוגורט מעל הכול ומגישים מיד

באדיבות שף איל לביא

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים