המחלבה החדשה

 

גרטן ירקות ומיקס גבינות צבעוני

4 מנות

חומרים

  • 700 גר' ירקות שונים (מומלץ: בטטה, פלפלים, כרובית, קישואים, תפוחי אדמה דלעת ואספרגוס) 
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה 32% מסדרת טוב טעם 
  • 2 כפות חמאה מסדרת טוב טעם 
  • 1 כף קמח גדושה 
  • 1 שקית (200 גרם) מיקס גבינות (תערובת גבינת מוצרלה וגבינה צהובה מגורדת) 
  • מלח ופלפל שחור גרוס 

אופן הכנה 

  1. חותכים את הירקות לרצועות ארוכות ועבות או לשמיניות
  2. מחממים בסיר ליטר וחצי מים עם כפית מלח עד לרתיחה
  3. מבשלים את הירקות עד לריכוך (בטטה, תפוח אדמה, דלעת וכרובית כ- 5-6 דקות, אספרגוס, פלפלים וקישואים כדקה)
  4. מסננים ממי הבישול ומצננים בטמפרטורת החדר
  5. בסיר בינוני ממיסים חמאה, מוסיפים קמח ומטגנים יחד כדקה. מוסיפים שמנת ומביאים לרתיחה תוך כדי הקצפה קלה עד שהשמנת מסמיכה מעט. מוסיפים חצי מכמות מיקס הגבינות וממשיכים לערבב. מתבלים במלח ופלפל
  6. מסדרים את הירקות מעורבבים בתוך התבנית, יוצקים מעל את תערובת השמנת והגבינות, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-15 דקות או עד שהירקות מתרככים. מפזרים מעל את שארית מיקס הגבינות ואופים כ-10 דקות או עד להזהבה ומגישים חם
בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים