המחלבה החדשה

 

יוגורט, תותים וקוביות שרדונה

חומרים 

  • 2 גביעי יוגורט טרה, או 2 גביעי שמנת חמוצה טרה 
  • 10 קוביות ג‘לי שרדונה 
  • 5 תותים חתוכים לרבעים 
  • פקק מלא של תמצית ווניל 
  • כפית סוכר חום 

קוביות שרדונה

  • 1/2 כוס יין שרדונה 
  • 1/2 שקית אבקת ג‘לטין (1/2 7 גר‘ סה"כ) 
  • 1/3 כוס מים

אופן הכנה 

המנה

  1. מערבבים בקערה את היוגורט, תמצית הווניל והסוכר
  2. יוצקים את התערובת לשתי כוסות זכוכית, מניחים מעל היוגורט את רבעי התותים (10 יח‘ למנה)
  3. מניחים מעל התותים את קוביות השרדונה ומגישים

קוביות שרדונה

  1. ממיסים את הגלטין במים, מערבבים היטב ומניחים למשך כרבע שעה
  2. מחממים את נוזל הג‘לטין על להבה נמוכה עד שהנוזל הופך לדליל (ללא גושים), אין להרתיח את הנוזל
  3. מקררים קלות ומוסיפים את הנוזל לשרדונה, מערבבים היטב, מעבירים לתבנית קוביות קרח ומצננים ל- 45 דקות
  4. חוצים כל "קוביית ג‘לטין" לשניים ומוסיפים למתכון

המלצת השף

להשרות את התותים עם מעט סוכר 
במקום התותים ניתן להשתמש בתאנים טריות

באדיבות שף מחלבת טרה ברק חי חורש

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים