המחלבה החדשה

 

מרק עשבי תבלין

חומרים 

  • 3 יח‘ תפו"א גדולים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות 
  • 3 יח‘ ארטישוק ירושלמי - קלוף וחתוך לקוביות גדולות 
  • 2 שיני שום - קצוצות 
  • 1 יח‘ בצל סגול - קצוץ 
  • 1 יח‘ קולורבי קטן - קצוץ 
  • 1 מיכל שמנת מתוקה טרייה 32% של טרה 
  • 2 כפות גבינת טוב טעם 
  • מעט שמן זית לטיגון 
  • 4 כוסות של תערובת עשבי תבלין טריים של: נענע, אורגנו, כוסברה, פטרוזיליה, עירית – קצוצים דק 
  • 7 כוסות של ציר ירקות (מים שבישלו בהם ירקות וסוננו) 
  • מלח, אגוז מוסקט, מעט כמון טחון, פלפל שחור טחון 

להשלמה
גפרורי ג‘ינג‘ר וגרדת לימון


אופן הכנה 

  1. מבשלים את התפו"א והארטישוק הירושלמי בסיר עם ציר הירקות על אש בינונית עד  שתפו"א רך (כ- 25 דק‘ לערך)
  2. במקביל מקפיצים במחבת עם שמן זית את הבצל, השום והקולורבי עד לשקיפות, מוסיפים את תערובת הבצל לסיר ומבשלים כחמש דקות נוספות
  3. טוחנים את התערובת שבסיר בעזרת בלנדר ידני עד קבלת מחית חלקה, מחזירים לאש, מתבלים, מוסיפים את השמנת המתוקה ומרתיחים קלות תוך כדי ערבוב תמידי בעזרת כף עץ
  4. מוסיפים את תערובת עשבי התיבול ומערבבים היטב
  5. מניחים כפית גבינה במרכז כל צלחת, יוצקים את המרק החם, משלימים בעזרת הג‘ינג‘ר וגרדת הלימון ומגישים חם

המלצת השף

לפני ההגשה, לטחון את המרק עם עשבי התבלין
ניתן להגיש בליווי אגוזי פקאן קלויים וגרוסים
ניתן להקרים בעזרת גבינה צהובה מגורדת

באדיבות שף מחלבת טרה ברק חי חורש

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים