המחלבה החדשה

 

שבלולי פיצה

שבלולי פיצה יפים ומשגעים, מהירי הכנה וממכרים. שצריך לזכור לשמור עליהם כי הם נחטפים במהירות שיא!

מצרכים לשבלולים:

  • 400 גר' בצק עלים
  • רוטב פיצה מוכן/ הום מייד
  • פרוסות גבינה צהובה טרה/ גבינה צהובה טרה מגורדת
  • 1/2 כוס זיתים ירוקים קצוצים
  • אורגנו מיובש

לרוטב פיצה בהכנה ביתית:

  • בצל גדול קצוץ דק
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
  • 3 כפות שמן זית
  • חבילה קטנה רסק עגבניות
  • פלפל שחור ומלח
  • אורגנו יבש
  • 1.5 כוס מים

הכנת הרוטב:

מחממים שמן במחבת. מוסיפים את השום והבצל. מטגנים יחד עד שמזהיב. מוסיפים רסק וקוביות עגבניות. מערבבים ויוצקים מים. מתבלים ומכסים. מביאים לרתיחה ומוסיפים עוד כחצי כוס מים. בוחשים ובודקים את סמיכות הרוטב.

הכנת השבלולים:

  1. מחלקים לשניים את בצק העלים. מרדדים כל חצי לעלה דק בעובי 1/2 ס"מ.
  2. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  3. מורחים כל חצי של בצק ברוטב המוכן. מפזרים זיתים, אורגנו וגבינה צהובה מגורדת. מגלגלים לגלילה מהצד שקרוב אלינו אל החלק המרוחק.
  4. פורסים כל גלילה לפרוסות אחידות. מסדרים אותן על תבנית תנור משומנת, בצורה שרואים את השבלול כלפי מעלה.
  5. אופים כ 15-20 דקות עד שהשבלולים זהובים. מצננים לפני ההגשה.

בתאבון!

באדיבות אתר אמא של – www.imashel.co.il

 

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים