המחלבה החדשה

 

קיש פילו אישי במילוי קישואים ועגבניות שרי

חומרים

  • 1/2חבילה דפי פילו (250 גר') 
  • ירקות צבעוניים: 3 קישואים מגוררים ו 200 גר' עגבניות שרי חציות 
  • 1/4 מיכל שמנת מתוקה 38%
  • 1 חבילה גבינת טוב טעם מפוררת 
  • 3 ביצים 

אופן הכנה 

  1. מחממים תנור לחום גבוה 190 מעלות
  2. במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן זית או קנולה ומטגנים על אש בינונית את הקישואים כשתי דקות ואח"כ מוסיפים את העגבניות וח כ 2 דקות או עד שמתרככים מעט. מתבלים במלח ופלפל
  3. מורחים 3 דפי פילו קלות בשמן זית או קנולה ומניחים אחד על השני
  4. חותכים אותם ל 9 ריבועים שיתאימו לשקעים שבתבנית. ממלאים את התבניות בדפים ומהדקים לצדדים. וחוזרים על הפעולה עם 3 דפים נוספים
  5. בקערה קטנה מערבבים מיכל שמנת ו3 ביצים היטב עד שנוצרת בלילה אחידה. מתבלם בחצי כפית מלח ומעט פלפל
  6. ממלאים כל שקע בכפית גדושה ירקות. יוצקים מעל בזהירות מהבלילה עד שכל השקעים מלאים. מפזרים מעל כל קיש מעט גבינת טוב טעם מפוררת אופים כ 15-20 דקות או עד שהמילוי התיצב לגמרקי והבצק הזהיב
  7. נשמר שלושה ימים המקרר או חודש במקפיא. מחממים בחום בינוני 150 מעלות כ 10 דקות לאחר הפשרה
בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים