המחלבה החדשה

 

קונכיות פסטה במלית גבינה וקפונטה סיצליאנית

6 מנות 

חומרים

  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה מסוג קונכיות גדולות 
  • 1 חבילה גבינת טוב טעם 

לרוטב

  • 1/4 כוס שמן זית 
  • 1 יח' בצל סגול בינוני, קלוף, שטוף וחתוך לקוביות קטנות 
  • 2 יח' גבעולי סלרי אמריקאי שטוף וחתוך דק 
  • 1 יח' חציל, חתוך לקוביות קטנות 
  • 10 יח' זיתים ירוקים או שחורים, מגולענים ופרוסים 
  • 3-2 כפות צלפים 
  • 2 יח' עגבניות קלופות, חתוכות לקוביות קטנות 
  • 1/4 כוס חומץ טבעי 
  • 1 כפית סוכר 
  • מלח, פלפל שחור גרוס 
  • 3-2 כפות עלי פטרוזיליה טריים וקצוצים 


לקישוט

  • 50 גרם שקדים שלמים קלופים 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן לדרגת אל דנטה (כ-8 דקות). מסננים ומניחים בצד

אופן הכנת הרוטב

  1. יוצקים את שמן הזית למחבת עמוקה ומחממים, מוסיפים את הסלרי והבצל ומטגנים 3-2 דקות
  2. מוסיפים את החציל ומטגנים כ- 3 דקות נוספות תוך ערבוב
  3. מוסיפים את הזיתים, הצלפים והעגבניות ומערבבים
  4. מוסיפים את החומץ והסוכר ומביאים לרתיחה, מוסיפים מלח, פלפל ופטרוזיליה ומבשלים על להבה בינונית עד לקבלת רוטב סמיך ללא נוזלים

אופן הכנת המנה

  1. מוסיפים את הפסטה, מערבבים היטב ומסירים מהאש
  2. מחלקים לצלחות הגשה, זורים מעל את הגבינה , מקשטים בשקדים ומגישים

המלצת השף

בזמן טיגון הבצל והסלרי מומלץ להוסיף 5 פילטים של אנשובי מקופסת שימורים או מצנצנת לשדרוג טעמי הרוטב

באדיבות שף איל לביא

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים