המחלבה החדשה

 

פשטידת עלי פילו בלקנית

חומרים 

  • 50 גרם חמאת טרה בטמפ' החדר 
  • 1/4 כוס פירורי לחם 
  • 600 גרם גבינת טוב טעם 
  • 600 גרם גבינת קוטג' טרה 5% 
  • 200 גרם גבינה בולגרית 5% של משק צוריאל 
  • 250 גרם שמנת חמוצה טרה (2 גביעים) 
  • 80 גרם עגבניות מיובשות בשמן זית, קצוצות דק 
  • 80 גרם זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים דק 
  • 3 כפות שמן זית 
  • 1/4 כוס עלי אורגנו טריים 
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס 
  • 2 ביצים 
  • 10 יח' דפי פילו 
  • שמן זית להברשת הדפים 

לציפוי

  • 400 גרם שמנת חמוצה טרה 
  • 2 ביצים 
  • 1/2 כפית מלח 
  • 1 זוקיני ירוק 

תבנית תנור בעלת דפנות גבוהות 


אופן הכנה 

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות)
  2. מורחים את התבנית בחמאה הרכה וזורים מעל את פירורי הלחם בשכבה אחידה
  3. מערבבים היטב בקערה גדולה את 3 סוגי הגבינה, השמנת החמוצה, העגבניות המיובשות והזיתים
  4. יוצקים את 3 כפות שמן הזית למחבת ומחממים, מטגנים קלות את עלי האורגנו עד שהם פריכים ומוסיפים לקערת הגבינות ביחד עם הביצים והפלפל השחור, מערבבים עד קבלת תערובת אחידה
  5. פורסים על משטח עבודה דף פילו ומברישים במעט שמן זית. מניחים דף נוסף ומברישים שוב
  6. בעזרת כף מפזרים 1/5 מהמלית לרוחב הפילו ומגלגלים בזהירות ל"נקניק" תוך כדי סגירת הקצוות כך שהמלית לא תצא
  7. מניחים את "נקניק" הפילו בתבנית תוך כדי קיפול לצורת ספירלה או עיגול. חוזרים על הפעולה שוב ליצירת עוד "נקניק" ולהניח בצמוד לראשון. ממשיכים וממלאים את התבנית ב-5 "נקניקים" של פילו וגבינות
  8. מורחים מעט שמן זית מעל ואופים עד שהפילו מזהיב. מוציאים מהתנור אך לא מכבים אותו

הציפוי

  1. מערבבים בקערה את השמנת החמוצה, הביצה והמלח ויוצקים על "נקניקי" הפילו באופן אחיד
  2. בעזרת קולפן פורסים את הזוקיני לרצועות ארוכות ושטוחות ומפזרים מעל הציפוי, אופים כ-10 דקות נוספות ומגישים חם

באדיבות שף איל לביא

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים