המחלבה החדשה

 

פיצה איטלקית

המתכון לפיצה בינונית אחת

חומרים לבצק

  • 2 כוסות קמח
  • כפית וחצי שמרים טריים (שימרית)
  • 1 כוס טרה 3%
  • קורט מלח
  • קורט סוכר

חומרים לרוטב

  • חצי קופסא של עגבניות מרוסקות (400 גר')
  • 1 שן שום מקולפת, קצוצה דק
  • 2 כפות שמן זית
  • כף חומץ בין יין
  • כפית דבש
  • חצי כפית פפריקה חריפה/מתוקה
  • מלח גרוס פלפל שחור גרוס

אופן הכנת הבצק

  1. לשים במיקסר עם וו לישה את כל החומרים (קודם יבשים ואחר כך רטובים עד לקבלת בצק אחיד)
  2. מתפיחים את הבצק עד הכפלת נפחו, מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק התפוח לצורת עיגול בעובי דק של כחצי ס"מ

אופן הכנת הרוטב

  1. מערבבים היטב בקערת עירבוב את כל החומרים עד לקבלת רוטב אחיד

חומרים להכנת הפיצה

  • (100גר') של מוצרלה מגורדת טרה ו(100גר') גבינה צהובה נעם מגורדת
  • רוטב עגבניות
  • בצק מרודד

אופן הכנת הפיצה

  • מניחים על התבנית עם נייר אפיה
  • מורחים את רוטב העגבניות על הבצק המרודד מפזרים את תערובת הגבינות על כל שטח הפנים של הפיצה (על הרוטב)
  • מכניסים את הפיצה לתנות שמתחמם מראש לתנור שחומם לחום של 220 c מעלות
  • למשך כ-8 עד 10 דק' ומגישים חם

המלצת השף

  • להוסיף פיסטוקים מקולפים וגרוסים (לא קלויים) על תערובת הגבינות
  • להוסיף למיקסר בזמן בחישת הבצק מעט מתערובת הגבינות

 

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים