המחלבה החדשה

 

פולנטה גבינה, חצילים ולימון כבוש

חומרים

  • חצי חב‘ קמח תירס מהיר הכנה (אינסטנט) 
  • ליטר מים 
  • 2 כוסות חלב 
  • 100 גרם חמאה 
  • חצי כוס שמנת מתוקה טרייה 38% של טרה 
  • 2 ביצים 
  • מלח 
  • פלפל שחור 

למילוי 

  • 1 חב‘ גבינת טוב טעם 
  • 2 כפות קוטג‘ 
  • 4 יח‘ לימון ננסי כבוש וקצוץ 
  • 1 בצל גדול קצוץ 
  • כפית עלי טימין טרי 
  • כף וחצי רוטב סויה 
  • שמן זית 
  • מלח 
  • פלפל שחור גרוס 
  • 5 טבעות חציל דקות

אופן הכנה 

  1. מרתיחים בסיר את המים עם המלח והפלפל, מוסיפים את החלב, מערבבים (בעזרת כף עץ), ושופכים את הקמח תירס לסיר בשפיכה רציפה ואיטית
  2. מוסיפים לסיר את החמאה, מערבבים היטב, מצננים מעט ומוסיפים את השמנת המתוקה והביצים, מערבבים היטב ומניחים בצד
  3. במקביל מקפיצים במחבת עם שמן זית את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את הלימון הכבוש, הטימין ורוטב הסויה ומצננים קלות משמנים את התבנית בשמן זית, ומשטחים בתבנית חצי מכמות הפולנטה ומהדקים היטב
  4. מורחים את הטוב טעם על הפולנטה, יש לשמור על רווח של כ- 2\1 1 ס"מ מהדפנות, מורחים את הקוטג‘ על הטוב טעם ממליחים ומפלפלים קלות
  5. שופכים על הגבינה בלבד את תערובת הבצל והלימון ומכסים מיד במחצית השנייה של הפולנטה על כל שטח פני התבנית ומהדקים היטב
  6. מניחים מלמעלה את טבעות החציל, מהדקים, משמנים היטב בשמן זית את כל שטח הפנים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ- 180 מעלות למשך כ- 20 דקות או עד השחמה קלה
  7. מוציאים מהתנור, מקררים כחמש דקות, פורסים ומגישים מיד

המלצת השף

להוסיף לגבינה זיתים שחורים מתובלים בפלפל
בהרכבת המנה בתבנית יש לעבוד בזריזות
ניתן לדפן את התבנית בנייר אפייה 

באדיבות שף מחלבת טרה ברק חי חורש

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים