המחלבה החדשה

 

סופלה תפו"א וגבינה

5 מנות 

חומרים

  • 5 יח‘ תפו"א מבושלים וקלופים 
  • 100 גר‘ גבינת טוב טעם 
  • 1/2 בצל סגול קצוץ 
  • 3 כפות כרישה חתוכה גס 
  • 2 שיני שום קצוצות 
  • 2 כפות שמנת חמוצה טרה 
  • 100 גר‘ גבינה צהובה מגורדת 
  • 3 ביצים מופרדות 
  • 1 כף קמח תופח 
  • מלח 
  • פלפל לבן 
  • אגוז מוסקט 
  • מעט חמאה לשימון התבניות האישיות

אופן הכנה 

  1. מועכים בקערה את תפו"א לפירה עדין ומוסיפים את גבינת הטוב טעם ומערבבים היטב
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים פרט לחלבונים והמלח ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה
  3. מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים ומוסיפים מעט מלח עד קבלת קצף חזק ויציב
  4. מקפלים את הקצף לתערובת. משמנים את כלי האפייה ויוצקים לתוכם את התערובת הסופית
  5. אופים בתנור שחומם מראש לחום של כ- 180 מעלות למשך כעשרים דקות עד הזהבה ומגישים חם ומייד

המלצת השף

ניתן לאפות גם בכלי סופלה אחד גדול, זמן אפייה כ- 35 דקות
מומלץ להחליף 2 תפו"א בבטטה
להגיש בליווי סלט עשבי תבלין לימוני
לאפות רק בכלים שמותאמים לאפיית סופלה 

באדיבות שף מחלבת טרה ברק חי חורש.

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים