המחלבה החדשה

 

ניוקי גבינות ברוטב קרם פלפלים

 4-6 מנות 

חומרים 

לניוקי

  • 2 חבילות גבינת טוב טעם (500 גר') 
  • 1 כף (25 גרם) קמח 
  • 1 ביצה 
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט 
  • 1/2 כפית שטוחה מלח 
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס 
  • 1/2 כוס קמח ללישה

לרוטב הפלפלים 

  • 1 כף חמאת טרה 
  • 2 שיני שום, קלופות ופרוסות 
  • 300 גרם פלפלים אדומים קלויים וקלופים 
  • 2 מכלי (500 מ"ל) שמנת מתוקה עמידה 38% 
  • מלח, פלפל לבן 

אופן הכנה 

הרוטב

  1. ממיסים בסיר בגודל בינוני את החמאה, מוסיפים את שיני השום ומטגנים אותן עד להזהבה
  2. מוסיפים לסיר את הפלפלים והשמנת, מתבלים במלח ופלפל לבן, מערבבים ומבשלים עד להסמכת הרוטב ומורידים מהאש
  3. טוחנים בבלנדר את הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד וחלק

הניוקי

  1. מניחים בקערה גדולה את כל החומרים לניוקי ולשים עד לקבלת בצק אחיד
  2. עורמים את חצי כוס הקמח על משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק. יוצרים מהבצק המקומח גלילים בעובי של כחצי ס"מ, חותכים כל גליל בצק לפרוסות ויוצרים (בעזרת הידיים) מכל פרוסה כדור בצק קטן
  3. מכניסים את "כדורי" הניוקי לסיר עם מים רותחים ומעט מלח ומבשלים עד שהניוקי צפים ועוד דקה נוספת. מוציאים את הניוקי מהסיר ומשמנים אותם קלות

אופן הכנת המנה

  1. מחממים את הרוטב בסיר רחב
  2. מוסיפים את הניוקי לרוטב ומערבבים קלות
  3. ממתינים שהניוקי יצוף ברוטב ומגישים מיד

באדיבות שף איל לביא

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים