המחלבה החדשה

 

מאפה פלפלים קלויים ומנגולד

חומרים 

לבצק פריך מלוח

  • 1 כוס + 1 כף קמח (180 גרם) 
  • 120 גרם חמאת טרה חתוכה לקוביות 
  • 3/4 כפית מלח 
  • 2 כפות מי קרח 
  • 4-3 טיפות מיץ לימון 


למלית

  • 1 כף חמאת טרה 
  • 150 גרם עלי מנגולד שטופים 
  • 200 גרם פלפלים קלויים- קלופים 
  • 7 ביצים טרופות 
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה עמידה 38% של טרה (3/4 כוס) 
  • 200 מ"ל חלב טרה 3% 
  • 200 גרם גבינה צהובה מגוררת 
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות 
  • מלח, פלפל שחור גרוס 
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון 


תבנית עגולה מתפרקת בקוטר 28 ס"מ


אופן הכנה 

הבצק

  1. מניחים את כל החומרים לבצק במעבד מזון בעל להב מתכת ומעבדים עד קבלת פירורי בצק
  2. מעבירים את פירורי הבצק למשטח עבודה ולשים אותם עד לקבלת בצק אחיד.3. מעבירים את הבצק לתבנית עם נייר אפייה, משטחים אותו על כל שטח פני התבנית, מהדקים לתחתית התבנית ולדפנותיה ומקפיאים למשך כ-15 דקות
  3. מכסים את התבנית בעזרת רדיד אלומיניום ומפזרים עליו שעועית יבשה (שתשמש כמשקולת שהבצק לא יתפח)
  4. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של כ-180 מעלות ואופים את הבצק למשך כ-10 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור ומסירים את השעועית ורדיד האלומיניום


המלית

  1. ממיסים את החמאה במחבת גדולה, מוסיפים את עלי המנגולד ומטגנים כחצי דקה. מסירים מהכיריים ומעבירים את עלי המנגולד לקערה גדולה
  2. חותכים את הפלפלים לרצועות ומוסיפים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים למלית ומערבבים היטב לבלילה אחידה
  3. יוצקים את המלית מעל הבצק (האפוי)
  4. מכניסים את המאפה לתנור (בחום 180 מעלות) ואופים למשך כ- 40-30 דקות (עד שהמאפה מתייצב), מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים

המלצת השף

ניתן להחליף את המנגולד בתרד או בכל ירק אחר שאוהבים, כגון זוקיני
ניתן לשדרג את המאפה ע"י הוספת 100 גרם סלמון מעושן חתוך למלית

באדיבות שף איל לביא

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים