המחלבה החדשה

 

לחם גבינות ארומטי ב-10 דקות

חומרים 

לבצק

  • 1 חבילה (350 גרם) קמח תופח 
  • 1 כף שמן זית 
  • 200 גרם חמאת טרה בטמפ' החדר 
  • 1 ביצה 
  • 1 יח' גביע יוגורט טרה  
  • 80 גרם גבינה צהובה, מגורדת 
  • 80 גרם גבינה בולגרית 5% של משק צוריאל, מגורדת בפומפייה עבה 
  • 1/2 כפית מלח 
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס 


לאפייה

  • 1 כף שמן זית 
  • 1 ביצה, טרופה 
  • 2 כפות קצח 
  • תבנית אינגליש-קייק

אופן הכנה 

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות), מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה בעזרת 1 כף שמן זית
  2. מעבירים את כל החומרים לבצק למעבד מזון בעל להב מתכת ומעבדים ב"פולסים" (בהפסקות) עד לקבלת בצק. מעבירים את הבצק לתבנית ומעצבים אותו בעזרת הידיים לצורת התבנית
  3. מברישים את הבצק בביצה הטרופה, זורים מעל את הקצח ואופים 30-25 דקות (עד שקיסם הננעץ במרכז המאפה יוצא יבש). מצננים ומגישים

המלצת השף

במקור המתכון נלקח מהמטבח הבולגרי. אותו הבצק מכודרר ללחמניות קטנות הנקראות "בואיקוס" ונאפה בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ-15 דק', פשוט ונפלא! 

באדיבות שף איל לביא

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים