המחלבה החדשה

 

לחם אנטיפסטי וגבינת טוב טעם

מתכון לפי 2 תבניות אינגליש קייק

חומרים

לבצק

  • 4 כוסות קמח רגיל
  • כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כף מלח
  • 2 גביעי שמנת חמוצה מסדרת טוב טעם
  • 2.5 כפיות סוכר
  • 1 יח' ביצה
  • 50 גרם חמאה מומסת מסדרת טוב טעם
  • *מעט מים קרים לאיזון הבצק

לאנטיפסטי

  • חצי פלפל אדום שטוף וחתוך לרצועות דקות
  • חצי פלפל צהוב שטוף חתוך לרצועות דקות
  • 1 בצל סגול שטוף מקולף וחתוך לפלחים דקים
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות רוטב טריאקי

 למילוי הבצק

  • 1 חבילה גבינת טוב טעם

אופן הכנת האנטיפסטי

  1. מחממים מחבת גדולה עם שמן הזית ומוסיפים את הבצל והפלפלים עד להשחמה קלה
  2. מוסיפים את רוטב הטריאקי ומקפיצים לעוד כ-2 דקות
  3. מורידים מהאש ומצננים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים נייר אפייה בתבניות
  2. מערבבים בקערת ערבוב את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח
  3. מערבבים בכלי נפרד את השמנת החמוצה עם הסוכר, הביצה והחמאה המומסת עד לקבלת קרם אחיד ויוצקים לתערובת הקמח
  4. לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (במידת הצורך מוסיפים מעט מים קרים לאיזון הבצק)
  5. מחלקים את הבצק ל-2 ומניחים על משטח מקומח
  6. משטחים כל בצק לצורת עיגול וממלאים במחצית מתערובת המוקפץ ומפוררים כמחצית מגבינת הטוב טעם
  7. סוגרים כל בצק (שהמילוי יהיה פנימי) ומעצבים לצורת לחם מאורך, מניחים את הלחמים בתבניות שהכנו מראש
  8. מכניסים לתנור למשך 40-45 דקות עד שהלחם תפוח ושחום
  9. מצננים, פורסים ומגישים

 

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים