המחלבה החדשה

 

פילה לוקוס צרוב בחמאה בליווי רוטב יוגורט בזיליקום

חומרים 

  • 2 יח‘ פילה לוקוס (150 גרם כל אחת) 
  • 100 גר‘ חמאת טרה 
  • חצי כוס אפונה (קפואה או מקופסא)חצי כוס תרד 
  • כוס אפונת שלג - נקיה בקצוות 
  • מלח גס, פלפל שחור גרוס, אגוז מוסקט 

חומרים לרוטב

  • גביע יוגורט טרה 
  • 7 עלים קצוצים של בזיליקום 
  • מעט מלח

אופן הכנה 

הרוטב
מערבבים בקערה היטב את כל החומרים ויוצקים על המנה

המנה

  1. חולטים במים חמים את אפונת השלג והאפונה הרגילה (קפואה או משומרת)למשך 30 שניות ומוציאים ישר למי קרח (להפסקת הבישול) ומסננים
  2. מחממים מחבת לחום גבוה עם 50 גרם חמאה ומטגנים את הדג מכל הכיוונים (כ- 3 דקות לכל כיוון), מתבלים קלות
  3. במקביל מחממים מחבת נוספת, מוסיפים את שאר החמאה ומקפיצים את אפונת השלג ואפונת הגינה, מתבלים במלח ומעבירים לצלחות
  4. מניחים את הדג על האפונה, מפזרים תרד טרי ויוצקים בעדינות את הרוטב יוגורט בזיליקום

המלצת השף

להקפיץ את אפונת השלג גם עם מעט כוסברה יבשה טחונה
להגיש בליווי יין סמיך

באדיבות שף מחלבת טרה ברק חי חורש 

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים