המחלבה החדשה

 

שפצלה (בצקניות) ברוטב גבינה וגרידת לימון

שף יוגב ירוס
4 מנות | בינוני

מרכיבים

לקונפי בצל
  • 2 בצלים גדולים קצוצים גס
  • כפית מלח ים גס
  • ¼ כוס שמן זית
  • ¼ כוס שמן סויה
לבלילת השפצלה
  • ¼ ק"ג קמח
  • קורט אגוז מוסקט
  • 2 ביצים טרופות
  • 450 מ"ל מים פושרים
לרוטב גבינה לבנה
  • 1 כוס גבינה לבנה 5%  או 9% טרה
  • ¼ כוס לרוויה 1.5% טרה
  • גרידה מלימון אחד
  • כף פטרוזיליה קצוצה דק
  • כף נענע קצוצה דק
  • כף שמן זית
להגשה
  • 60 גר' חמאה טרה
  • 2 כפות עלי זעתר טרי
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • גרידה מלימון אחד
  • צרור עלי רוקט או ארוגולה, מושרים במעט מי קרח
אופן הכנה

קונפי בצל במחבת רחבה וכבדה שמים את כל החומרים יחד. מטגנים על להבה בינונית במשך כ־30 דקות, עד שהבצל מתקרמל ומזהיב.

שפצלה בקערה רחבה מערבבים את הקמח עם אגוז המוסקט. יוצרים תלולית של קמח וגומה רחבה במרכזה. יוצקים בהדרגה לתוך הגומה את הביצים ואת המים, מאחדים בעדינות בעזרת מזלג עד לקבלת בלילה אחידה (צריך להתקבל מרקם של בלילת פנקייק; אפשר להוסיף קמח להסמכה או מים לדילול לפי צורך).

בסיר מרתיחים מים עם מלח. מניחים מעל הסיר מסננת עם חורים גדולים ויוצקים לתוך המסננת כמויות קטנות מהבלילה (כך שהיא תטפטף ישירות למים הרותחים). ממשיכים כך עם כל הבלילה ומערבבים בעדינות את הבצקניות שהתקבלו בתוך הסיר. כשכל הבצקניות צפות, שולים אותן בעזרת כף מחוררת מהמים ומעבירים מיד לאמבט מי קרח לצינון מוחלט. מסננים היטב ומשמנים במעט שמן זית.

רוטב גבינה לבנה מערבבים יחד את כל החומרים, ממליחים מעט ומצננים היטב במקרר עד שימוש.

הגשה במחבת רחבה וכבדה מחממים חמאה עד שהיא נמסה ומקבלת גוון חום וארומה אגוזית. מוסיפים מיד את הבצל, מערבבים מעט, ולאחר מכן מוסיפים את הבצקניות. מקפיצים יחד, מוסיפים את עלי הזעתר ומתבלים. מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים מעל גרידת לימון
ומניחים לצד הבצקניות כף גדושה של רוטב גבינה לבנה. מעטרים בעלי רוקט
צוננים ופריכים.

 

 

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים