המחלבה החדשה

 

קיש גבינות, עגבניות מיובשות ועשבי תיבול

ג'וליאן עטיה
תבנית פאי בקוטר 20 ס"מ | בינוני

מרכיבים

לבצק
  • 1 כוס (140 גר') קמח
  • 150 גר' חמאה טרה קרה חתוכה לקוביות
  • ⅓ כוס מים
  • 1 כפית שטוחה מלח
למלית
  • מכל שמנת מתוקה 38% טרה
  • גביע קרם גבינת שמנת 5% טרה
  • גביע שמנת חמוצה 15% טרה
  • 2 ביצים
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית תימין יבש / 1 כף טימין טרי
  • 6 פרוסות (50 גר') עגבניות מיובשת קצוצות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 100 גר' גבינה צהובה מגורדת נׂעם 28%
  • אופציה ½ גליל גבינת מה עז משק צוריאל

אופן הכנה

בצק בקערה, בעזרת הידיים, יוצרים פירורים מהחמאה ומהקמח עד שאין גושי חמאה (אפשר להשתמש במיקסר עם וו גיטרה).

מערבבים את המים והמלח עד שהמלח נמס ומוסיפים לפירורים. כשהבצק נאסף ומתאחד משטחים אותו בצורת עיגול ומכניסים למקרר לחצי שעה.

מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ"מ ומסדרים בתבנית; חותכים את השאריות שעוברות את גובה התבנית. מכניסים למקפיא עד שמסיימים להכין את המלית.

מחממים תנור ל־180 מעלות.

מלית

מערבבים את כל החומרים ביחד, למעט הגבינה הצהובה. מפזרים את הגבינה הצהובה על תחתית הבצק, שופכים מעל את המלית ואם רוצים, מפזרים מעל פרוסות גבינת עזים. אופים בתנור החם במשך 40 דקות, עד שהבצק אפוי היטב והמלית זהובה.

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים