המחלבה החדשה

 

פילה לברק עם בצלים שרופים ברוטב שמנת

שף יוסי שטרית
4 מנות | קל

מרכיבים

לדג
  • 4 פילה לברק נקי מאדרות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
לבורגול
  • 400 גר' בורגול גס מושרה ב־½ ליטר מים רותחים
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 בצל לבן פרוס
  • 2 כפיות סוכר דמררה
  • 1 כפית שטוחה בהרט
  • כפית שטוחה קינמון טחון
  • ½ כף מלח 
לרוטב שמנת
  • 1 בצל פרוס עם קליפתו לפרוסות בעובי של כ־2 ס"מ
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • מכל שמנת לבישול 15% טרה
אופן הכנה

דג מתבלים את הדג במלח ובפלפל. במחבת מחממים שמן זית. מטגנים את הדג במשך כ־3 דקות על צד העור, הופכים ומטגנים כ־2 דקות נוספות. מעבירים לנייר סופג.

בורגול במחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים סוכר ומקרמלים את הבצל. מסננים את הבורגול ומוסיפים אותו למחבת יחד עם בהרט, קינמון ומלח. מבשלים על אש קטנה תוך ערבוב במשך 5 דקות.

רוטב שמנת בתחתית סיר עמוק מניחים את הבצלים וחורכים אותם באש גבוהה עד לחריכה מרבית (השחרה). מוסיפים יין ומבשלים עד לצמצום מחצית מהנוזלים. מוסיפים שמנת ומצמצמים למחצית נפח. מסננים.

הגשה בצלחת מפזרים בורגול ומניחים מעל את פילה הדג. מניחים בצד בצלים חרוכים. יוצקים רוטב על הדג ומגישים חם.

 

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים