המחלבה החדשה

 

עוגת גבינה ושוקולד לבן

שף־קונדיטור רביבה אפל
תבנית בקוטר 22 ס"מ | בינוני

מרכיבים

לבצק
  • 5 חלמונים (80 גר')
  • ¾ כוס + כף (160 גר') סוכר
  • 160 גר' חמאה טרה רכה
  • ½1 כוסות + כף (225 גר') קמח
  • 3 כפיות (8 גר') אבקת אפייה
  • קורט מלח
לתערובת הגבינה
  • 2 ביצים
  • ½ כוס + כף (120 גר') סוכר
  • 2 גביעים גבינה לבנה 9% טרה
  • ½ מכל (120 מ״ל) שמנת מתוקה 38% טרה
  • 150 גר' שוקולד לבן מאיכות טובה
לציפוי
  • גביע שמנת חמוצה 15% טרה
  • 1.5 כפות סוכר
אופן הכנה

בצק במיקסר עם וו מטרפה מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת תפיחה בהירה. מחליפים את המטרפה בוו גיטרה, מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה ואחר כך את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי 8־10 מ"מ. מקררים כשעתיים.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות במשך כ־20 דקות, עד שהבצק מזהיב ומקררים. טוחנים במעבד מזון לפירורים, ומהדקים היטב כדי ליצור בסיס לעוגה.

תערובת הגבינה מחממים תנור ל־130־140 מעלות. במיקסר מערבבים ביצים, סוכר וגבינה. ממסים במיקרו את השוקולד והשמנת המתוקה, מוסיפים לתערובת הביצים ומערבלים.

יוצקים את התערובת לתבנית על בסיס הבצק ואופים כ־40 דקות.

ציפוי מערבבים את השמנת החמוצה עם הסוכר. כשהעוגה מתקררת מעט יוצקים עליה את הציפוי ומקררים. שומרים את העוגה במקרר.

 

 

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים