המחלבה החדשה

 

מוס גבינה ושוקולד עם גלידת קרמל ומרנג קקאו

שף יוסי שטרית
6 מנות | בינוני

מרכיבים

למוס
  • ½ גביע מוּו ממרח גבינה ושוקולד
  • 100 מ״ל שמנת מתוקה 38% טרה
למרנג
  • 4 חלבונים
  • ¾ כוס (180 גר') מים
  • 2 כוסות מינוס 3 כפות (360 גר') סוכר
  • ½1 כפות קקאו
להגשה
  • 4 כפות אגוזי מלך קצוצים
  • 4 כדורי גלידת קרמל או וניל
אופן הכנה

מוס בקערה שמים ממרח גבינה. במיקסר
עם וו מטרפה מקציפים שמנת מתוקה. מאחדים בעדינות, בעזרת לקקן, את שתי התערובות למוס אוורירי ומעבירים למקרר. 

מרנג מחממים תנור ל־120 מעלות.

בקערת מיקסר מניחים את החלבונים.

בסיר מרתיחים את הסוכר והמים. כשהתערובת מגיעה ל־118 מעלות (הבועות נהיות קטנות; כ־10 דקות מרגע הרתיחה) מתחילים להקציף את החלבונים. מורידים את הסירופ בזהירות מהאש ומתחילים להזליף אותו אל תערובת החלבונים תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף כ־10 דקות נוספות, ובדקה האחרונה מנמיכים את מהירות המיקסר למהירות הנמוכה ביותר (כדי לא ללכלך) ומוסיפים את הקקאו.

משטחים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומייבשים בתנור המחומם במשך 4 שעות. מצננים ושוברים את המרנג לחתיכות לא סימטריות.

הגשה על צלחת הגשה שטוחה מפזרים מעט אגוזים טחונים, מניחים מעל סקופים של מוס שוקולד וכדורי גלידה. מקשטים בשברי מרנג בצורה חופשית.

 

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים