המחלבה החדשה

 

גספצ'ו אספרגוס עם סלט אפונה ושמנת חמוצה

שף יוסי שטרית
4 מנות | בינוני

מרכיבים

לגספצ'ו
  • ½ כוס + 3 כפות שמן זית
  • ½ בצל לבן פרוס
  • 3 שיני שום
  • 1 צרור אספרגוסים טריים ופרוסים גס
  • 1 ליטר מים
  • חופן עלי תרד טריים ושטופים
  • מלח דק לפי הטעם
לסלט
  • 5 יח' אספרגוס פרוס גס וחלוט במים רותחים ל־2 דקות
  • חופן אפונה ירוקה חלוטה במים רותחים
  • מלח דק לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ גביע שמנת חמוצה 15% טרה
להגשה
  • חופן עשבי תיבול שאוהבים ( עלי שומר, חמציץ, פטרוזיליה ועוד)
     
אופן הכנה

גספצ'ו בסיר עמוק עם 3 כפות שמן זית מאדים מעט את הבצל והשום. מוסיפים פנימה את האספרגוסים ומטגנים כ־2 דקות. מוסיפים מים ומבשלים כ־10 דקות. מנמיכים את האש ומוסיפים פנימה את עלי התרד והמלח. מבשלים עוד כ־2 דקות עד שעלי התרד מתרככים. טוחנים בבלנדר מוט לקבלת מרקם חלק ומזליפים פנימה תוך כדי טחינה את יתרת שמן הזית. מתבלים לפי הצורך, מסננים ומקררים עד להגשה.

סלט בקערה מערבבים את כל מרכיבי הסלט למעט השמנת החמוצה.

הגשה מסדרים תלולית של סלט בקערת ההגשה ומעל הסלט מפזרים תלוליות של שמנת חמוצה. מקשטים בעשבי תיבול ויוצקים מעל את המרק הקר. 

בתאבון! מחלבת טרה
 
 
סרוק להורדת המתכון ורשימת חומרים